Rett og slett imot olje i nord!

En velkjent sak for mange er at det diskuteres om noge skal prøve å finne olje utenfor Vesterålen og Lofoten. Som natur og ungdom medlem og miljøaktivist er jeg selfølgelig imot dette. For de som fortsatt ikke er helt sikker så har jeg samlet med mine grunner til å være imot oljeborring i Lofoten og Vesterålen. 

-En Oljeplattform vil forrurense utrolig. Masse giftige gasser vil bli spyttet ut og kunstig vann vil komme ut i sjøen, noe som kan føre til at fisken i området kan foreksempel bli tvekjønnnet. 

-Dette er dyrt. Det vil koste mange miliarder å bygge en plattform, og seismikkskytingen (sjekking etter olje, en båt som sender ut bølger ned i vannet, skremmer fisk osv.) koster også utrolig masse. Disse pengene kan vi jo heller bruke til å utvikle andre energikilder eller å satse mer på fornybar energi som vind og bølgekraft. 

-En oljeplattform vil ødelegge for de to viktigste næringskildene i Lofoten og Vesterålen; Fiskeri og Turisme. Hvilken turist vil vel komme til Norge for å se på en skitten oljeplattform midt i den urørte norske naturen? Og plattformen vil rett og slett ta over fiskernes områder i tilegg til å skade fisken med sine utslipp. 

-Så er det noen som sier at en oljeplattoform vil gi nye arbeidsplasser. Hvem da? og hva med de som jobber innen fiskeri eller turisme? De har jo ingen utdanning i å jobbe med olje. De fleste med denne ekspertisen sitter i norges oljehovedstad; Stavanger. De vil vel ikke flytte men heller gjøre jobben via fjernstyring. Så isstedet for tillflytting til Vesterålen og Lofoten er det mer sjangse for at det blir fraflytting... 

Tenk miljø for din egen fremtids skyld

-Lise


2 kommentarer

Marteline

18.mar.2009 kl.21:10

Jeg er helt enig med deg, du hadde veldig bra argumenter :DEllers hadde du en kul blogg :D

ingrid labrador :P

19.mar.2009 kl.22:09

ingen olje i nord!!!! statoil hydro e en gjeng romper xD

Skriv en kommentar davel bloglovin

hits