fylte horn.

finfin søndag. jeg har bakt horn, og begynner ikke på skolen før på onsdag. aaah. men som sagt, jeg har bakt horn, og siden jeg er kul og inspirerende deler jeg oppskriften med lesere (som kan få lov å kommentere) oppskriften er fra kokeboka jeg fikk i heimkunnskap i niende.

altså:

1/2 pakke gjær.
3 dl vann eller melk (jeg bruker melk)
1/2 ts Salt
2-3 ss olje
3 dl sammalt hvete
4,5 dl hvetemel.
(jeg brukte bare hvetemel fordi øystein har ikke sammalt hvete,
så for meg ble det 7,5 dl hvetemel)

varm opp melka til den blir fingervarm og bland gjær i.
så tilsetter man salt, olje og mel.
rør sammen og sette til heving i en halv time.

så deler man deigen i to og kjevler ut til en stor rund bunn. Del bunnen som en pizza enten i fire store deler eller i åtte små.
legg i det man vil ha av fyll (jeg brukte bare ost og skinke) også ruller man dem sammen ytterst til innerst.

pensle med egg om man vil

Stekes på 240 grader midt i ovnen i 8-10 minutter.



photobooth. meiselv.

selv om hornene ser teite ut på photobooth ble de egentlig megagode. det syns øystein også.


jej!

 

 

lise

3 kommentarer

uistæin

19.sep.2010 kl.15:51

jej!

Milla Mcbaby

19.sep.2010 kl.16:24

Æ syns de ser go ut:D

HansenPhotography

19.sep.2010 kl.19:08

Så kjempegodt ut! Ble djevelsk sulten x) Må si at jeg elsker bloggdesignet ditt, enkelt, minimalistiskt, reint og flott! =D

Skriv en kommentar davel bloglovin

hits